povratak

Završna Press konferencija pred odlazak Maye Sar u Baku

Danas je u RTV Domu u Sarajevu održana završna Press konferencija BH Eurosong tima pred sutrašnji polazak u Baku na 57. izdanje takmičenja za Pjesmu Eurovizije.

Uz veliko prisustvo novinara iz svih medija, prisutnim su se obratili Maya Sar, naša ovogodišnja predstavnica, Muhamed Bakarević, generalni direktor BHRT-a, Lejla A. Babović, šef Delegacije BH Eurosonga, Dejan Kukrić komentator Eurosonga, Selma Berisalić, modna kreatorka i Mahir Sarihodžić, producent pjesme “Korake ti znam”.

Sretan put i puno uspjeha na takmičenju Mayi Sar poželio je i Vanja Gavran, predstavnik HT Eroneta koji je generalni sponzor BH Eurosong tima ove godine.

Ostalo je još samo osam dana do početka najvećeg muzičkog spektakla na svijetu, 57. izdanja takmičenja za Pjesmu Eurovizije, koje se ove godine održava od 22 – 26. svibnja u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

BIH ove godine predstavlja Maya Sar sa pjesmom "Korake ti znam", te nastupa u drugom polufinalu 24. svibnja. Za Mayin stiling zadužena je Selma Berisalić, naša poznata modna kreatorica koja radi u New Yorku, a koja je istakla zadovoljstvo suradnjom sa Mayom i za ovu priliku kreirana je crna haljina u kojoj će Maya nastupiti.

Poželimo Mayi Sar puno sreće i da na što bolji način predstavi Bosnu i Hercegovinu.