Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar poduzeće je nastalo razdvajanjem Hrvatske pošte i telekomunikacija na Hrvatsku poštu (HP) i Hrvatske telekomunikacije (HT).

HT d.d. Mostar

Od 1. siječnja 2003. godine počinje samostalan rad Hrvatskih telekomunikacija d.o.o. Mostar (HT Mostar), koje tako postaju jedan od triju nacionalnih operatora u Bosni i Hercegovini. Na temelju reorganizacije Poduzeća 24. studenoga 2006. godine. HT Mobilne d.o.o. pripajaju se HT-u Mostar i tako postaju sastavni dio Javnoga poduzeća HT d.o.o. Mostar.

Skupština Poduzeća donijela je 1. travnja 2009. godine odluku o preregistraciji Poduzeća iz društva ograničene odgovornosti u dioničko društvo. Preregistracija je izvršena 8. lipnja 2009. godine, a dionice Poduzeća uvrštene su na Sarajevsku burzu.

Vlasnička struktura

Vlasnici HT-a d.d. Mostar su:

  • Federacija BiH (FBiH)
  • T-Hrvatski telekom d.d., Zagreb (T-HT, Zagreb)
  • Hrvatska pošta d.d., Zagreb (HP, Zagreb)
  • mali dioničari

Profil tvrtke

HT d.d. Mostar pruža širok spektar usluga, koje su namijenjene kako privatnim tako i svim poslovnim korisnicima, koji žele osuvremeniti, poboljšati i unaprijediti svoje poslovanje. 

Stalnim tehnološkim razvojem, ulaganjem u infrastrukturu, resurse i stručne kadrove, kao i korištenjem suvremene tehnologije HT d.d. Mostar omogućuje svojim korisnicima velik izbor telekomunikacijskih usluga, te brzu i kvalitetnu vezu s cijelim svijetom.