povratak

ZA POTPORU DANIMA HRVATSKOGA FILMA U ORAŠJU: HT ERONET-u zlatnik u drvu s likom Ive Gregurevića

Svečanom akademijom u Orašju su protekloga vikenda otvoreni jubilarni 25. dani hrvatskoga filma Ivo Gregurević. Akademija je održana na ranču uz Savu, na kojemu je Gregurević najradije provodio svoje slobodno vrijeme.

Bila je to i prigoda, istaknuli su organizatori, za zahvalu podupirateljima i dobrim ljudima koji godinama daju potporu ovom festivalu.

Za dugogodišnju potporu i sponzoriranje festivala, dar – rad ak. kipara Ante Jurkića (veliki zlatnik u drvu s likom Ive Gregurevića), predstavniku HT ERONET-a Saši Nediću, regionalnom voditelju za Posavinu i RS, uručio je predsjednik Organizacijskog odbora 25. dana hrvatskoga filma Iljo Benković.

„Hvala HT ERONET-a na čelu s predsjednikom Uprave gosp. Vilimom Primorcem, što su prepoznali značaj i vrijednost našega festivala i što su, svih ovih godina, uz naše Dane filma“, kazali su organizatori.

Inače, uz pojačane epidemiološke mjere, ovogodišnji Dani hrvatskoga filma u Orašju, traju do 5. rujna.

Na programu su filmovi iz hrvatske filmske produkcije: „Sokol ga nije volio“ redatelja Branka Schmidta, „Koja je ovo država“ Vinka Brešana, „Dnevnik Diane Budisavljević“ redateljice Dane Budisavljević, „Ideš – idem“ u režiji Ljube Zdjelarevića, „Mater“ redatelja Jure Pavlovića, „Glas“ Ognjena Sviličića.

Na programu je i jedan film iz bh. filmske produkcije „Pun mjesec“, Nermina Hamzagića.