povratak

Velika srca djelatnika HT ERONET-a: Još jedna akcija darivanja krvi uspješno provedena

Kao i mnogo puta dosad, djelatnici HT ERONET-a još jednom su iskazali svoju svjesnost i plemenitost u akciji darivanja krvi koja je, u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB-a Mostar, održana u Mepas Mallu.

Među njima su i oni koje posebno krasi velikodušnost i ustrajnost te se svaki put redovito odazovu ovome humanom činu. 

Jadranka Kikaš iz Odjela za planiranje i razvoj kabelskih mreža, jedna je od takvih:
“Krv sam darovala više od dvadeset puta isključivo iz humanih razloga. Imam nultu krvnu grupu koja je uvijek potrebna… Kad mogu, kad sam zdrava, drago mi je da mogu nekome pomoći… Evo, ako su i drugi zdravi i nemaju zdravstvenih prepreka,  preporučila bih da dođu i daruju krv. Odvojite malo vremena, a učinite dobro djelo.”


„Darivanje krvi, s obzirom na činjenicu da krv može proizvoditi samo čovjek, za mene znači humano djelo, za one kojima je to potreba. Upravo iz tog razloga, nakon darivanja se osjećam dobro, sretno i zadovoljno na obostrano zadovoljstvo, jer sam darovala kapljice koje život znače“, rekla je djelatnica iz Odjela za kontroling koja je krv darovala sedamnaest puta. 

Željko Planinić iz Odjela za upravljanje kabelskom mrežom i uslugama također je više od dvadeset puta darovao krv. Posebno je istaknuo osjećaj ispunjenosti koji donosi darivanje krvi:
“Odazivam se na ove akcije zato što to dobro dođe nekome… Učinim dobro djelo za nekog kolegu, nekog iz rodbine i od prijatelja, pogotovo bez naknade…Poslije se osjećam ispunjeno, nešto sam dobro učinio. Meni to ništa ne oduzima, a nekome će dobro doći…“

Inače, HT ERONET, kao društveno odgovorna tvrtka, organizira redovito darivanje krvi na godišnjoj razini dva puta, u Mostaru i Grudama.