povratak

Prlić i Muselimović o nastavku suradnje HT ERONET-a i Matice hrvatske

Predsjednik Matice hrvatske - Mostar Josip Muselimović susreo se danas u Mostaru sa v.d. predsjednikom Uprave HT ERONET-a Stipom Prlićem.

Muselimović i Prlić su se osvrnuli na uspješnu suradnju Matice hrvatske Mostar i HT ERONET-a kao dugogodišnjeg generalnog sponzora manifestacije Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske, te izrazili želju da se ona i unaprijedi.

Zahvalivši Prliću na ovom prijemu Muselimović je predložio da HT ERONET kao kompanija koja prepoznaje značaj kulture u lokalnom kao i regionalnom smislu bude kao i dosadašnjih godina, generalni sponzor Dana Matice hrvatske u 2012 godini. Također je zamolio da HT ERONET potpomogne izgradnju spomen obilježja dvojici nobelovaca, Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu u Mostaru, koji će biti otkriveni na sam dan otvaranja Mostarskog proljeća.

Prlić se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i istaknuo kako je evidentno da HT ERONET prepoznaje važnost ove manifestacije. Izrazio je uvjerenje kako će se dosadašnja suradnja nastaviti. Vezano za izgradnju spomen obilježja nobelovcima, Prlić je istaknuo i raniju spremnost HT ERONET-a u izgradnji spomenika velikanima kao što su spomenici A. B. Šimiću i Kraljici Katarini Kosači u Mostaru.