povratak

Predsjednik Primorac uručio Večernjakov pečat za medicinu

HT ERONET i ove je godine bio jedan od sponzora Večernjakova pečata, glamurozne manifestacije koja je, u posebnim epidemiološkim okolnostima, emitirana iz čak četiri grada: Mostara, Sarajeva, Zagreba i Banje Luke.

Nagradu u kategoriji Medicina uručio je Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT ERONET-a.

- Ponosni smo što smo već 20 godina prisutni i pratimo Večernji list i Večernjakov pečat. Čestitamo Jozi Pavkoviću i vrijednoj Večernjakovoj ekipi što su, i u vrijeme pandemije, uspjeli napraviti ovako respektabilnu organizaciju i manifestaciju - kazao je Primorac i dobitnikom pečata proglasio dr. Dragana Piljića, voditelja Odjela za vaskularnu kirurgiju UKC-a Tuzla, po kojemu je nazvana u svijetu jedinstvena metoda operacije trbušne aorte. Koriste je i u Japanu.

Inače, titulu Osoba godine u BiH ponijelo je 12 članova Svjetskog programa za hranu UN-a, humanitaraca iz BiH koje je prošle godine prepoznala i Zaklada Alfreda Nobela uručivši im Nobelovu nagradu za mir.

Tako je Večernjakov pečat za ovogodišnje laureate izabrao Denisa Ćorića iz Mostara, Aidu Filipović iz Sarajeva, Zlatana Milišića iz Sarajeva, Dragicu Pajević Alp iz Banje Luke, Dragana Močevića iz Mostara, Davorku Garagić iz Tuzle, Snježanu Leovac iz Sarajeva, Alena Hodžića iz Cazina, Natašu Nadaždin iz Mostara, Mirjanu Kavelj iz Sarajeva, Asju Hadžihasanović iz Sarajeva i Mariju Vučinu iz Stoca.

Nagradu je u Sarajevu, uime 12 nobelovaca iz BiH, primio Denis Ćorić iz Mostara, koju mu je uručio direktor Večernjakova pečata i Večernjeg lista BiH Jozo Pavković.