povratak

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Predsjednik Uprave HT Eroneta dr. sc. Goran Kraljević sa suradnicima primio je izaslanstvo Matice hrvatske Mostar u kojemu su bili predsjednica akademkinja Ljerka Ostojić i dr. sc. Franjo Takač, član Predsjedništva.

Akademkinja Ostojić upoznala je predsjednika Kraljevića s aktivnostima Matice hrvatske Mostar i predstojećom, 26. po redu, tradicionalnom kulturnom manifestacijom Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske, koja počinje 25. travnja izložbom Babe Penavuše iz fundusa Franjevačke galerije u Širokom Brijegu. Zahvalila je na dosadašnjoj kontinuiranoj potpori HT Eroneta te istaknula kako je simbioza te kompanije i Matice hrvatske Mostar pravi primjer dobre i uspješne suradnje gospodarskog i kulturnog sektora.

Predsjednik Kraljević čestitao je čelništvu Matice na kontinuitetu i svim dosadašnjim godinama Mostarskog proljeća u kojima se ono pozicioniralo kao najznačajnija kulturna manifestacija Hrvata u BiH.

"Ponosni smo što i mi, kao HT Eronet, od prvoga dana stojimo uz mostarsku Maticu i njezino Proljeće. Koristim ovu prigodu istaknuti kako ćemo i dalje podržavati ovu manifestaciju koja je postala istinski kulturni brend grada na Neretvi te vam želim uspješno i ovogodišnje, 26. Mostarsko proljeće".

Inače, Dani Matice hrvatske i ove godine donose 20-ak kazališnih, glazbenih, književnih, likovnih i dječjih programa, a traju do prve polovine lipnja.