povratak

Jean Tigana zatvorio II. Sportski simpozij „SimpoSar 2013“

Izlaganjem vrsnog francuskog nogometaša Jeana Tiganaa završen je II. Međunarodni simpozij o sportu „SimpoSar 2013“ koji se pod sloganom "Svijet voli pobjednike" od četvrtka održavao u Sarajevu u organizaciji udruge SimpoSar, a uz generalno sponzorstvo HT Eroneta.

Tigana se prisjetio zlatnih godina francuskog nogometa, te je u razgovoru sa sudionicima simpozija govorio i o aktualnom nogometu. Prisjetio se i utakmice kada je francuska momčad na Koševu igrala s reprezentacijom tadašnje Jugoslavnije i mnogih nogometaša koji su obilježili to razdoblje. Na pitanje tko je za njega bolji nogometaš Messi ili Ronaldo odlučio se za Messia. 

Ovogodišnji simpozij okupio je zanimljive predavače, koji su bili velikani sporta i čuveni sportski radnici, a među su se našla svjetska trenerska imena, kako iz nogometa, tako i iz košarke. 
 
U tri dana simpozija svoja su izlaganja imali ugledni doktor sportske medicine Nebojša Popović, dr. Ismet Gavrankapetanović, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, sportska psihologinja dr. Jasna Bajraktarević, „oko sokolovo“ sudac Mateo Beusa, proslavljeni košarkaški stručnjak Neven Spahija, novinar Goran Milić i legenda bh. nogometa Predrag Pašić. 
 
Direktor SimpoSara Sabahudin Topalbećirević kazao je kako je više nego zadovoljan ovogodišnjim simpozijem jer je okupio odlične sportaše i izlagače te veliki broj zainteresiranih za ove teme. Izrazio je uvjerenje kako će iduće godine simpozij privući veći broj mladih i studenata jer oni rijetko mogu na jednom mjestu čuti i vidjeti ovakva sportska imena. „Naš treći simpozij, već sada znamo, posjetit će jedan od najboljih nogometnih trenera na svijetu, ali neka to još ostane mala tajna“, rekao je Topalbećirević.