povratak

HT ERONET uz 22. MFF: Počinje filmska mediteranska priča

U srijedu, 25. kolovoza, u Širokom Brijegu počinje 22. Mediteran Film Festival koji će, po izboru selektora Zdravka Mustaća, u natjecateljskom dijelu donijeti dvadeset naslova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. HT ERONET već je više od desetljeća, generalni sponzor ove jedinstvene mediteranske filmske priče.

Na ovogodišnji festival prijavljeno je rekordnih 300 filmskih uradaka, od koji će neki svjetsku premijeru imati upravo na širokobriješkom platnu, dok će u programu biti prikazani i filmovi koji su već nagrađeni na velikim filmskim festivalima.

U festivalskoj videoteci HT ERONET-a, od 16. do 29. kolovoza, korisnicima HOME.TV-a osigurani su neki od najboljih filmova s prethodnih festivala, a mogu ih pogledati besplatno.

U HOME.TV videoteci tako ćemo moći pogledati prošlogodišnjeg pobjednika – film 'Dublje od dna', libanonske redateljice Sarah Kaskas. Videoteka donosi i dokumentarac 'Raj', španjolskog redatelja Matea Cabeza, koji je osvojio posebno priznanje žirija. Tu je i 'Bure Bareta', priča o frontmenu benda Majke, Goranu Baretu, film Renata Tonkovića, Marija Vukadina i Roberta Bubala.

Iz domaće produkcije u izboru je i film Zdenka Jurilja, 'Ljudi koji su sadili drveće', nastao po scenariju Josipa Mlakića. Na programu je i 'Znatiželja', redatelja Stjepana Skoke.

Digitalni nastup na festivalu HT ERONET će predstaviti putem online platforme "Filmski kritičar" kojom je, posjetiteljima festivala, omogućeno sudjelovanje u glasovanju za najbolji film u konkurenciji – MFF Audience Award. Na taj način, kroz tri jednostavna koraka, potpuno transparentno i jednostavno, posjetitelji daju svoju ocjenu kao "Filmski kritičari" i automatski sudjeluju u nagradnoj igri za uređaj – Xiaomi Redmi Note 10S 6/128GB

Podsjetimo, HT ERONET svojim je korisnicima ove godine ponudio niz atraktivnih usluga od kojih ističemo Leteći internet te pogodnosti 4G mreže, potvrđujući još jednom da je u potpunosti opravdao svoju maksimu - digitalna kompanija za digitalno doba. Tijekom MFF-a, HT ERONET je također osigurao stalnu Wi-Fi i 4G pokrivenost Festivalskog trga.

U povodu 22. MFF-a, Denis Zubac, direktor Sektora za marketing i veleprodaju je naglasio:

„Posebna je čast više od deset godina biti generalni sponzor Mediteran Film Festivala, koji svojom kvalitetom svake godine potvrđuje svoju vrijednost na kulturnoj karti Bosne i Hercegovine, ali i regije. Prošla godina je bila specifična po mnogočemu i donijela je mnoge izazove na koje smo morali odgovoriti. Online varijanta festivala je također bila odlična, ali festival je ipak najbolji kada postoji i fizički susret gledatelja. Zato smo i u HT ERONET-u sretni što se ove godine vraćamo druženju i filmovima na velikom platnu.“

Tomislav Ruk, član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu, ističe:

„Jako nam je bitno podržati značajne projekte, a Mediteran Film Festival je u samom vrhu po pitanju kulturnog, turističkog i kreativnog značaja u Bosni i Hercegovini. HT ERONET je uvijek tu za MFF, bilo da je riječ o klasičnom ili online izdanju. Online izdanju pružili smo značajnu potporu, no klasično izdanje je svakako potpuno iskustvo, uz druženje i nove kontakte. Ozbiljni projekti prevladavaju sve prepreke, opstaju i traju. Ovo sponzorstvo nas raduje i oplemenjuje u svakom slučaju.“

Inače, 22. Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu traje od 25. do 28. kolovoza. Detalje možete pronaći na službenoj stranici festivala: www.mff.ba, kao i na stranicama HT ERONET-a – www.hteronet.ba.