povratak

HT ERONET I UZ 24. MFF: Iskustvo stoji iza nas, ove smo godine oborili neke rekorde

''Iskustvo stoji iza nas, 24 godine pripremamo ovaj festival i uvijek nastojimo donijeti svježe filmove i proizvoditi naše priče s našim autorima i produkcijama, što smo ove godine uspjeli postići u rekordnom broju'', rekao je Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala na konferenciji za medije povodom otvaranja 24. izdanja ovog festivala koji počinje sutra u Širokom Brijegu i traje do 14. listopada. HT Eronet i ove je godine glavni sponzor.

Istaknuo je kako će ove godine festival ponuditi deset naslova domaćih autora koji su se okušali u raznim vrstama.

''Imamo i dugometražni igrani film i kratki igrani, dokumentarni i dva animirana filma. To je velika stvar da se mi, kao jedno malo mjesto, možemo podičiti profesionalnom produkcijom. To je plod 25 godina rada i na edukaciji, proizvodnji i stalnoj čežnji da se nešto stvori, ali i dokazivanje da se može'', rekao je direktor MFF-a.

Natjecateljski je program vrlo jak, te je festivalski selektor Zdravko Mustać imao dosta posla, s obzirom na to da se prijavilo oko 350 filmova. Topić je predstavio i dokumentarac o kiparu Stjepanu Skoki, čiji je autor, a koji će premijerno biti prikazan na programu u srijedu 11. listopada.

O festivalu, službenom dijelu u konkurenciji, filmovima iz popratnog programa, radionicama te brojnim sadržajima festivala, uz Topića, govorili su i Robert Bubalo, producent festivala, Zdenko Jurilj, redatelj filmova 'Stigme' i 'Tihi skitnica' te Misijana Brkić Milinković uime HT Eroneta, generalnog sponzora.

Robert Bubalo naglasio je kako je u ovo teško vrijeme, kriza, inflacija i ratova, kada prva nastrada kultura, bilo zahtjevnije isproducirati i složiti festival, ali i zahvalio HT Eronetu na kontinuiranoj potpori svih ovih godina.

Rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić Milinković istaknula je kako ih raduje što su ponovno s Mediteran Film Festivalom kao generalni sponzor i što i dalje imaju priliku rasti i družiti se s MFF-om.

''HT Eronet i ove je godine ponosni glavni sponzor MFF-a. Kao i dosadašnjih festivala, osigurali smo besplatan Wi-Fi za sve posjetitelje, a tu je i aplikacija za elektroničko glasovanje za najbolji film po izboru publike i sudjelovanje u nagradnoj igri. Glavna nagrada koju je osigurao HT Eronet je tablet LENOVO TAB M8'', rekla je Brkić Milinković i pozvala sve ljubitelje filma da posjete i MFF videoteku preko Home TV platforme i pogledaju neke od filmova s ranijih festivala. Također, istaknula je i nagradu koju je  Eronet dobio kao najbrža mobilna mreža u BiH od tvrtke Ookla®, globalnog lidera u testiranju i analizi interneta. Naime, Eronetova mreža postigla je znatno bolje rezultate u DATA brzinama od svojih konkurenata.

Ovogodišnji MFF otvorit će, u utorak u 20 sati u kinu Borak, igrani film 'Stigme' redatelja Zdenka Jurilja, iz programa Domaći autori.

U festivalskoj je konkurenciji deset dugometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu MFF ''Grand Prix'' te deset kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se natječu za MFF ''Best Short''. Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF ''Audience Award''. Novina ove godinu jest i nagrada ''Best Camera'' koju festival dodjeljuje u suradnji s Asocijacijom snimateljica i snimatelja u BiH.


Više informacija na službenoj web ili Facebook stranici.