povratak

HT ERONET i partneri omogućili pametni parking na Sveučilištu u Mostaru

Projekt Smart Campus Sveučilišta u Mostaru dobio je novu dimenziju; korisnicima će uskoro biti omogućeno i pametno parkiranje!

Iako se projekt pametnog kampusa zbog pandemije koronavirusa odvija nešto sporijom dinamikom od inicijalno predviđene, na njemu se i dalje sustavno radi. Ovih dana su, naime, postavljeni senzori za detekciju zauzetosti mjesta za parkiranje i kamere za nadzor, kako bi se do kraja studenoga završila i ova faza pametnog sveučilišta.

Senzori za Smart Parking sustav postavljeni su u suradnji s HT ERONET-om, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla i SUMIT-om na najnovijoj NB IoT komunikacijskoj mreži, a na njoj su radili i nadareni studenti, koji nastavljaju istraživati i kreirati buduće projekte.

„HT ERONET je ponosan što može sudjelovati u ovom projektu u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru. Kao digitalna kompanija za digitalno doba, na ovaj način slijedimo najnovije trendove velikih svjetskih sveučilišta, koristeći naprednu tehnologiju pri razvoju inovativnih rješenja, a sve u svrhu pripreme studenata za tržište rada, koje se sve brže razvija u nekim novim tehnološkim i digitalnim smjerovima, kao i svrhu razvoja novih naprednih komercijalnih HT Eronet ICT rješenja“, kazao je Tomislav Ruk, član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu HT ERONET-a.

Više informacija o projektu na smart.sum.ba.

Foto: www.sum.ba