povratak

HT Eronet i ove godine u kampanji „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!“

HT Eronet, zajedno s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, Autocestama F BiH i BH Telecomom, i ove godine sudjeluje u kampanji „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!“. Kampanja službeno počinje 2. travnja, kada se obilježava Dan bez mobitela u prometu, a trajat će mjesec dana.

Uvertira u ovu priču bit će konferencija za novinare u srijedu 27. ožujka u Sarajevu, u prostorijama Vlade Federacije BiH, na kojoj će biti predstavljeni detalji kampanje kojom će se promovirati nekorištenje mobitela u prometu, budući da istraživanja provedena u zemljama EU-a pokazuju kako je mobitel postao jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća.

Ove će se godine u kampanju uključiti i županijski MUP-ovi, odnosno prometna policija, koja će vozačima, u prva dva tjedna kampanje, skretati pozornost na opasnosti korištenja mobitela tijekom vožnje. U tome će razdoblju također biti pojačane policijske kontrole na cestama. Posebna pozornost bit će usmjerena na vozače koji koriste mobitele tijekom vožnje.

Kampanja će biti promovirana i tijekom Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Zašto – NE korištenju mobitela tijekom vožnje?

Istraživanja kažu: čitanje poruka i odgovaranje na njih nekad ne traje uopće dugo, riječ je o tek nekoliko sekundi. No ako to pokušate napraviti u vožnji, tim ste sekundama ugrozili sigurnost u prometu. Vaš fokus više nije na cesti, poziciji pješaka i drugih vozila, a dovoljan je tek trenutak nepažnje da stvari nepovratno odu u pogrešnom smjeru.