povratak

Grand Prix 22. MFF-a filmu ''Posljednja vrpca iz Bosne

Film ''Posljednja vrpca iz Bosne'', redatelja Alberta Sole iz Španjolske, odlukom žirija, osvojio je Grand Prix 22. Mediteran Film Festivala, koji se od 25. do 28. kolovoza održavao u Širokom Brijegu. 

Drugu nagradu MFF Best Short dobio je film 'Heurtebise', redatelja Elise Torres i Octavia Guerra iz Španjolske, dok je publika najboljim proglasila film 'Moje tijelo', talijanskog redatelja Michelea Penette. 

Žiri je dodijelio i dvije specijalne nagrade – filmu 'Moje tijelo', redatelja Michelea Penette te filmu 'Na liniji', redatelja Alexa Goharia i Lea Mattiei. 

MFF Best Short, u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma, pripao je ostvarenju 'Heurtebise', redatelja Elise Torres i Octavia Guerra iz Španjolske.

Na ceremoniji zatvaranja prikazani su kratki dokumentarni film 'Stipe' te kratki igrani film 'Pamet u glavu' koji su nastali na filmskoj radionici MFF School. Robert Bubalo, producent, odjavljujući 22. izdanje festivala, zahvalio je svima koji su podržali ovaj festival i ove i ranijih godina, istaknuvši kako je ovaj put pred organizatorima bio velik izazov.  

Podsjetimo, na 22. Mediteran Film Festivalu, koji se od 25. do 28. kolovoza održao u Širokom Brijegu, prikazano je dvadeset filmova u konkurenciji. Na festivalu su prikazana 45 filma, nekoliko svjetskih i festivalskih premijera. Generalni sponzor bio je HT ERONET.