povratak

Blatničke note dobrote razgalile srca i duše

I ove su godine u Blatnici zabljesnule "Blatničke note dobrote", a jedan od sponzora ovoga humanitarnog koncerta bio je i HT Eronet.

Uz dobru zabavu i druženje uz pjesmu, ovaj koncert, kao i svi dosadašnji, bio je humanitarnog karaktera te je u Donju Blatnicu privukao niz uglednika iz društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele BiH i RH. Viski pokrovitelj manifestacije bio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Uz druženje i pjesmu, „Blatničke note dobrote 2018“ imale su i humanitarno obilježje jer je novac prikupljen od prodaje ulaznica i donacija namijenjen za pomoć udrugama i ustanovama koje skrbe o djeci, za pomoć u liječenju oboljelih, gradnju sakralnih objekata te za slične projekte u Hercegovini. Ove godine, pomoći će radu humanitarne udruge “Vedri osmijeh” iz Mostara, koja skrbi o djeci s posebnim potrebama, Humanitarnoj udruzi fra Didaka Buntića iz Čerina, koja pomaže bolesnicima s područja Hercegovine, a dio sredstava planirano je izdvojiti za uređenje crkve sv. Franje u Blatnici te izgradnju nove župne crkve u Čitluku.

Humanitarni projekt u Blatnici podržao je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji se rado odazvao pozivu organizatora. 

Uz  glavnog organizatora Matu Bulića, nastupili su i Ivan Zak, Mladen Grdović, Opća opasnost, Mia Dimšić, Grupa Vigor, Šima Jovanovac & Fijaker, Dalmatino, Ivana Marić, dr. Mića Pehar, Jozo Vučić, Zoran Begić, Pero Gudelj & prijatelji, Ante Matić, Robert Čolina, Dragan Bukmir....