povratak

Bez dogovora s United Media grupom: HT ERONET prinuđen obustaviti reemitiranje Nove BH

HT ERONET prinuđen je obustaviti reemitiranje kanala Nova BH unutar HOME.TV i HOME.TV TO GO usluga nakon 31.12.2019., a sukladno dostavljenim zahtjevima United Media grupe (Nova BH, Nova Sport, SK), u kojima navode da smo – ukoliko do 31.12. ne prihvatimo ponuđene uvjete, dužni prestati s reemitiranjem kanala Nova BH.

Naime, HT ERONET nije u mogućnosti prihvatiti cijenu koju United Media traži za reemitiranje ovoga kanala, a koja je potpuno neprihvatljiva i bez ikakve valjane poslovne argumentacije.

U danoj situaciji HT ERONET, prije svega, želi zaštititi svoje korisnike te poslovne interese kompanije.

 

Iako je HT ERONET pokušao, u nekoliko navrata, prolongirati ovakvu odluku i dogovoriti zajednički sastanak na kojemu bi se pokušala riješiti sporna situacija, iz United Medije nije pokazana spremnost za to te je uslijedio ultimatum za potpisivanjem ugovora do 31.12.

 

Iz ovih razloga prinuđeni smo prekinuti i Novogodišnji program na Novoj BH, uz obvezno „zamračenje“ koje traži NOVA TV (Hr).

 

“Nažalost, nismo uspjeli postići dogovor s United Mediom, te smo prisiljeni prekinuti reemitiranje Nove BH s prvim otkucajima nove godine. Aktivno smo radili i još radimo na pronalasku rješenja, no uvjeti koje je postavio vlasnika kanala Nova BH, u ovom trenutku nisu bili prihvatljivi. Žao nam je što naši korisnici trenutno ne mogu pratiti sadržaje Nove BH, no vjerujemo kako će pronaći dostojne alternativne sadržaje u ostatku ponude HOME.TV-a”, izjavili su iz HT ERONET-a.