povratak

Od 1. 7. naplata naknade za korištenje mobilne mreže

Temeljem suglasnosti Regulatorne agencije za komunikacije, HT Eronet, poput ostalih telekom operatera u BiH, od 1.7.2022. godine mijenja Uvjete i cjenik usluga mobilne telefonije, uvođenjem „naknade za korištenje mobilne mreže“ u iznosu od 1,00 KM (s uključenim PDV-om).

Glavni razlog uvođenja naknade zapravo je povećanje financijskih obveza telekom operatora po pitanju plaćanja dozvola za korištenje radio-frekvencijskog spektra i investiranja u pripadajuću infrastrukturu, koja je nužna za pružanje kvalitetnih mobilnih širokopojasnih usluga.

Slične su se naknade plaćale i u regiji uvođenjem 4G/5G mreže.

Krajnjim korisnicima prepaid usluge, naknada za korištenje mobilne mreže naplaćivat će se umanjenjem iznosa s !hej računa i vrijedit će 30 dana. Ako ne postoji dovoljan iznos na !hej računu, iznos naknade bit će naplaćen prilikom sljedeće nadoplate bona, kada iznos na !hej računu korisnika bude dovoljan za naplatu. Naknada za korištenje mobilne mreže neće se naplaćivati, sve dok se ne nadoplati !hej račun u iznosu dovoljnom za naplatu naknade.

Krajnjim korisnicima postpaid usluge mobilne, naknada za korištenje mobilne mreže bit će uključena u cijenu mjesečne pretplate, osim u postpaid tarifama bez mjesečne naknade, kojima će se korištenje mobilne mreže obračunavati mjesečno u iznosu od 1,00 KM.

Uvjeti korištenja i cjenik bit će objavljeni na web stranici www.hteronet.ba i na prodajnim mjestima HT Eroneta.