povratak

OD NOVINARA DO PR-a: Komunikacija kao poziv i strast

Rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić-Milinković gostovala je danas na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru gdje je studentima Marketinga i Odnosa s javnošću održala predavanje o temi - Od novinara do PR-a: Komunikacija kao poziv i strast.

Brkić-Milinković je u uvodu studente upoznala sa svojim profesionalnim putem – od novinarke koja je radila za niz različitih medija, do stručnjakinje za odnose s javnošću koja je nedavno i nagrađena prestižnim PRO PR Globe Awards priznanjem.

Sličnosti i razlike između PR-a, marketinga i novinarstva, Korporativne i Marketinške komunikacije HT Eroneta, brendovi HT Eroneta, komunikacija HT Eroneta tijekom Covid-19 pandemije,…, neke su od tema kojih se dotaknula Brkić-Milinković u svome predavanju.

„Zahvaljujem poštovanoj profesorici dr. Sanji Bijakšić na ukazanom povjerenju i časti. Uistinu mi je bilo zadovoljstvo prenijeti ovim mladim ljudima dio svoga iskustva i primjere iz prakse, i raduje me što se predavanju odazvao uistinu toliki broj studenata. Ako sam barem nekolicini od njih, upravo svojim primjerom profesionalnog puta, pomogla u dvojbama – jesu li izabrali pravi studij za sebe, bit ću sretna. Nadam se da su naučili nešto novoga i radujem se i eventualnom novom susretu, s nekom novom temom“.

Prof. dr. Sanja Bijakšić ističe kako je cilj ovakvih predavanja, uz stečena teorijska znanja, upoznati studente i s primjerima iz prakse, uz gostovanje praktičara iz raznih područja: „Uz predavanje o korporativnim komunikacijama i sprezi s marketingom o čemu je govorila kolegica Misijana, imat ćemo još dva predavanja i to iz područja digitalnog te influencer – marketinga. Vjerujem da će mladim kolegicama i kolegama biti zanimljivo čuti još neke priče iz prakse.“

 

Na kraju predavanja priređen je i mini-kviz o HT Eronetu i marketingu, a najbrži studenti koji su znali odgovore na pitanja nagrađeni su poklonima HT Eroneta i SUM-a.