povratak

Usluge humanitarnih telefona

Uslugom humanitarnih telefona prikupljeno 50.619,00 KM

HT ERONET je već dug niz godina partner mnogim organizacijama i institucijama koje organiziraju različite humanitarne akcije.

Svake godine uslugom humanitarnih telefona prikupi se dosta sredstava za različite potrebe.

U prvih sedam mjeseci ove godine humanitarnim telefonima HT Eroneta prikupljeno je 50.619,00 KM u 41 humanitarnoj akciji, što je na razini prošlogodišnjih akcija.
 
Inače, procedura otvaranja humanitarnog broja je jednostavna. Zahtjev za otvaranje humanitarnog ili sms broja dostavljaju pravna lica uz ovjerene kopije rješenja o registraciji organizacije, identifikacijskog broja i ugovora s bankom, a u roku od 24 sata broj bude aktivan.
 
U skladu sa željom organizatora akcije HT Eronet nudi dvije tarife za humanitarne akcije, 1KM ili 2 KM po pozivu, tj. sms poruci. Svaka akcija može trajati šest mjeseci, ali postoji mogućnost i produženja akcija. Organizatorima se svakoga mjeseca šalju izvješća o realizaciji akcije za prethodni mjesec te se na temelju njih vrši i uplata prikupljenih sredstava.
 
I svakako treba spomenuti da je aktivacija humanitarnog telefona u HT Eronetu potpuno besplatna, od snimanja glasovne poruke, cijelog procesa aktivacije broja do samog završetka akcije.