Vaši online alati
Web portal NetPhone usluge za korisnika telefona.
Web sučelje za pristup e-mailu. Preusmjeravanje pošte i promjenu lozinke za e-mail možete napraviti preko webmaila.
Podrška korisnicima

Fiksna telefonija

Telefonski priključak, tarife, dodatne usluge, ISDN… Odgovore na pitanja potražite ovdje ili nas nazovite na besplatni info telefon 0800 88 888.

Telefonski priključak

Što je potrebno napraviti za uključenje nove telefonske linije?

Za uključenje nove telefonske linije potrebno je zasnovati korisnički odnos.

Zahtjev za zasnivanje korisničkog odnosa i Zahtjev za dodatnim uslugama (opcija) možete preuzeti na Zahtjevi i obrasci ili u najbližem HT ERONET prodajnom mjestu.

Ispunjen i ovjeren zahtjev predajte u najbližem HT ERONET prodajnom mjestu. Za potvrdu identiteta trebate donijeti osobnu iskaznicu (za privatne osobe) ili izvod iz sudskog registra i uvjerenje o poreznoj registraciji s ID brojem (za tvrtke).

Ugovor potpisujete nakon što se potvrdi tehnička mogućnost za realizaciju zahtjeva. 

 

Što je potrebno napraviti za prijenos korisničkog odnosa s jednog na drugog vlasnika?

Kod prijenosa korisničkog odnosa s jednog vlasnika na drugog, korisnik telefonskog priključka mora izmiriti sve dugove prema HT-u. Novi korisnik podnosi zahtjev za promjenu korisničkog odnosa uz predočenje odgovarajuće dokumentacije.

Koja dokumentacija je potrebna možete se informirati na HT ERONET prodajnim mjestima ili na besplatni telefon 0800 88 888.

Može li se nakon selidbe postojeći telefonski broj zadržati na novoj adresi?

Da, ako postoji tehnička mogućnost.

Kome se treba obratiti u slučaju kvara na telefonskoj liniji?

Kvar na telefonskog liniji možete prijaviti na besplatan telefon 0800 88 888 ili osobno na prodajnom mjestu

Dodatne usluge

Kako se postaje korisnik dodatnih usluga?

Kako bi postali korisnik dodatnih usluga trebate na Zahtjevu za dodatnim uslugama označiti usluge koje se želite koristiti.

Zahtjev za dodatnim uslugama možete preuzeti na stranici Zahtjevi i obrasci ili u najbližem HT ERONET prodajnom mjestu, gdje se i predaje ispunjen i ovjeren zahtjev.

Kako mogu saznati tko zove moj broj telefona?

Kako bi prije preuzimanja poziva na zaslonu telefona mogli vidjeti tko vas zove, zatražite dodatnu uslugu Prikaz broja pozivatelja ukoliko ista već nije uključena u paket koji koristite.

Također, uređaj odnosno fiksni telefon koji koristite mora imati opciju prikaza broja.

 

Na koji način se može dobiti detaljan ispis poziva?

Detaljan ispis poziva možete dobiti putem pošte, e-maila ili na korisničkom portalu.

Dostavljanje detaljnog ispisa poziva putem pošte se naplaćuje, dok su dostavljanje računa i detaljnog ispisa poziva putem e-maila, kao i provjera putem korisničkog portala, besplatni.

Telefonski aparati

Gdje se može kupiti novi telefonski aparat?

U ponudi imamo više modela bežičnih telefonskih uređaja, koje možete kupiti u najbližem HT ERONET prodajnom mjestu.

 

Tarifni modeli

Mogu li se neiskorištene minute uključene u pretplatu prebaciti u sljedeći mjesec?

Ne, broj minuta uključenih u pretplatu je ograničen za svaki mjesec i iznosi točno onoliko koliko je navedeno za određeni tarifni paket.

Može li se promijeniti tarifni model ako je potpisan ugovor na neodređeno vrijeme?

Da, zaključivanjem ugovora na neodređeno vrijeme korisnik je u mogućnosti promijeniti tarifni model po želji.

 

Može li se promijeniti tarifni model ako je potpisan ugovor na određeno vrijeme?

Zaključivanjem ugovora na 12 ili 24 mjeseca korisnik nije uvijek u mogućnosti promijeniti tarifni model. Korisnik može promijeniti tarifni model ako prelazi na tarifni model s višom pretplatom i/ili dužim ugovorenim periodom.

Korisnik ne može promijeniti tarifni model u slučaju da želi preći na tarifni model s nižom pretplatom i/ili kraćim ugovorenim periodom. U slučaju prekida ugovora na određeno vrijeme korisnik je dužan platiti penale prema uvjetima ugovora.

Kako provjeriti stanje besplatnih minuta?

Stanje besplatnih minuta može se provjeriti na korisničkom portalu.

ISDN

Što je ISDN BRA?

ISDN BRA (Basic Rate Access) je osnovni ISDN pristup putem kojeg korisnik može istovremeno ostvariti dva odvojena telefonska razgovora ili telefonski razgovor i pristup Internetu brzinom od 64 kbit/s ili pristup Internetu brzinom od 128 kbit/s.

To je moguće zbog toga što se osnovni ISDN pristup sastoji se od dva komunikacijska kanala propusnosti 64 kbit/s i jednog signalizacijskog kanala propusnosti 16 kbit/s (2B+D).

Korisnik može birati između dva ISDN paketa:

  • Standardni – 2 telefonska broja uključena u pretplatu (još 6 dodatnih telefonskih brojeva na zahtjev), mogućnost spajanja ISDN telefona (potreban dodatni adapter za spajanje analognih telefona)
  • Komforni – 3 telefonska broja uključena u pretplatu (još 5 dodatnih telefonskih brojeva na zahtjev), mogućnost spajanja ISDN i analognih telefona.
Što je ISDN PRA?

ISDN PRA (Premium Rate Access) je primarni ISDN pristup namijenjen korisnicima koji žele povezati kućnu (PBX) centralu ili posebnu korisničku mrežu na javni telekomunikacijski sustav. Primarni ISDN pristup sastoji se od 30 komunikacijska kanala propusnosti 64 kbit/s i 1 signalizacijskog kanala propusnosti 16 kbit/s (30B+D).

Korisnik sam bira koliko će kanala koristiti: 10, 20 ili 30. U slučaju prijenosa podataka uz korištenje svih raspoloživih kanala brzina prijenosa je 2 Mbit/s.

Korisnik može birati između dva ISDN paketa:

  • Standardni – 30 digitalnih linija, uz manji set uključenih dodatnih usluga
  • Komforni – 30 digitalnih linija, uz veći set uključenih dodatnih usluga
Može li se koristiti klasični telefon na ISDN BRA priključku?

Ako ste korisnik IDSN BRA Standardnog paketa, za korištenje analognog (klasičnog) telefona potreban vam je posebni terminalni adapter (TA) jer terminalni završetak NT Standard nema ulaze za analogni telefon.

Ako ste korisnik ISDN BRA Komfornog paketa, na raspolaganju vam je terminalni završetak NT Comfort koji dva ulaza za analogne telefone.

Može li se više osnovnih ISDN pristupa spojiti na kućnu (PBX) centralu?

Da, ukoliko kućna (PBX) centrala ima odgovarajući broj ISDN BRA ulaza.

Kolika je brzina surfanja putem ISDN-a?

Kada se za pristup internetu koristi samo jedan ISDN kanal korisniku je na raspolaganju brzina 64 kbit/s. Korisnik može koristiti i dva kanala što je ukupno 128 kbit/s.